Quantcast
Channel: Savonia
Viewing all 757 articles
Browse latest View live

Savonian yliopettaja Pirkko Kouri kansainvälisen ISfTeH-järjestön varapuheenjohtajaksi

$
0
0

Savonian terveysalan yliopettaja, terveystieteen tohtori Pirkko Kouri on valittu International Society of Telemedicine and eHealth –järjestön (ISfTeH) varapuheenjohtajaksi. Hän on ensimmäinen nainen ja ensimmäinen hoitotyön ammattilainen sekä järjestön hallituksessa, johon hänet valittiin kolme vuotta sitten, että nyt puheenjohtajistossa.

ISfTeH on telelääketieteen ja eHealth-alan kansainvälinen kattojärjestö, jonka jäseniä ovat vastaavat järjestöt eri maista. Jäseniä on 90 maasta ja alueesta. Suomea järjestössä edustaa Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura (STeHS), joka on yksi ISfTeHin perustajajäsenistä.

Pirkko Kouri on koulutukseltaan paitsi tohtori myös sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja. Hän toimii terveydenhuollon teknologian yliopettajana Savonia-ammattikorkeakoulun Kuopion yksikössä. Kouri on toiminut vuodesta 2010 alkaen myös Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seuran hallituksen jäsenenä ja sihteerinä.

Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura toimii vaikuttajana ja suunnannäyttäjänä telemedisiinan ja eHealthin alueella Suomessa ja kansainvälisesti. Järjestö tekee tiivistä yhteistyötä alan kansallisten ja kansainvälisten järjestöjen sekä terveydenhuoltopalvelujen tuottajien ja käyttäjien kanssa. STeHS on perustettu vuonna1995 ja se on toiseksi vanhin järjestö alallaan.

Pirkko Kouri pitää nimitystään ISfTeHin hallitukseen tärkeänä etappina järjestön historiassa.

”Toiminta on ollut lääkärivetoista, koska se käynnistyi aikanaan innokkaiden lääkäreiden aloitteellisuuden ja aktiivisuuden myötä. Sitä mukaa, kun terveydenhuollon toimintamallit ja teknologiat ovat kehittyneet, naisvaltaisen hoitotyön merkitys on kasvanut. Nimitykseni ensin hallitukseen ja nyt puheenjohtajistoon heijastaa tätä muutosta”, hän sanoo.

Lisätietoja

Pirkko Kouri, 044 785 6404, pirkko.kouri@savonia.fi 

Society of Telemedicine and eHealth –järjestö (ISfTeH): www.isfteh.org

Suomen Telelääketieteen ja eHealth –seura (STeHS): www.telemedicine.fi


Savonian tutkintomäärä ja opintojen eteneminen voimakkaassa kasvussa

$
0
0

Savonia-ammattikorkeakoulun osakeyhtiön hallitus vahvisti kokouksessaan maanantaina vuoden 2015 tilinpäätöksen ja tasekirjan. Etenkin koulutuksen tulokset olivat kehittyneet voimakkaasti edellisen vuoden tuloksista.  

Ammattikorkeakoulututkintojen määrä vuonna 2015 Savoniassa oli 1199 tutkintoa, jossa oli nousua edellisestä vuodesta 10 %. Koulutuksen jätti kesken vuoden 2015 aikana 18 % vähemmän opiskelijoita kuin edellisenä vuonna.

Opetus- ja kulttuuriministeriön yhtensä tärkeimmistä mittareista ammattikorkeakoulujen koulutuksen tehokkuudesta on opintojen eteneminen, eli miten suuri osa opiskelijoista suorittaa lukuvuoden aikana 55 opintopistettä. Savoniassa 55 op suorittaneiden osuus oli kasvanut edellisvuodesta 17 %.

Lisäksi avoimen ammattikorkeakoulun opintojen määrä kasvoi noin 40 %.

Savonian rehtori Mervi Vidgrén kertoo tulosten kehittymisen syyksi opiskelijoiden ohjauksen pitkäjänteisen kehittämisen.

Lisätietoja:
Esa Viklund
kehittämispäällikkö
044 785 5004

 

Savonia ja Savon koulutuskuntayhtymä sopivat strategisesta kumppanuudesta

$
0
0

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä solmivat strategisen yhteistyösopimuksen. Savonian ja Savon koulutuskuntayhtymän yhteistyö mahdollistaa joustavat koulutusväylät opiskelijoille. Merkittävässä roolissa yhteistyötä on myös Savilahden tulevan kampuksen suunnittelu. Strategisen yhteistyön myötä Savonia ja Savon koulutuskuntayhtymä pystyvät palvelemaan paremmin maakunnan elinkeinoelämää osaavalla työvoimalla ja laadukkailla koulutus- ja kehittämispalveluilla.

Yhteistyö kattaa joustavien koulutusväylien kehittämisen toiselta asteelta ammattikorkeakouluun, jolloin opiskelijan toisella asteella suoritettuja opintoja luetaan aiempaa laajemmin osaksi ammattikorkeakoulututkintoa, ja näin nopeutetaan opiskelijan ammattikorkeakoulun opintoja.

Sopimuksen tavoitteena on synnyttää tehokas malli ja tarvittavat tukitoimet opiskelijalähtöisen yrittäjyyden edistämiseksi. Lisäksi sopimus sisältää henkilöstön välisen yhteistyön, oppimisympäristöjen ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämisen, liiketoiminnan sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan yhteistyön.

 

Savilahden kampuksen osalta tarkastellaan yhteisiä toiminnallisia tarpeita ja tilakokonaisuuksia, sekä selvitetään vaihtoehtoja oppilaitosympäristön toteuttamismalleista. Tavoitteena on luoda kokonaisuus, joka tukee molempien osapuolten toimintaa tarkoituksenmukaisesti. Savilahden hankesuunnitteluun kytkeytyy myös Itä-Suomen yliopisto, jonka kanssa Savonialla on erillinen kumppanuussopimus.

 

Savonian rehtori Mervi Vidgrén ja kuntayhtymän johtaja Heikki Helve toteavat yhteen ääneen, että yhteistyösopimus tukee kummankin organisaation strategiaa sekä tavoitteita.

 

Lisätietoja:

Savonia-ammattikorkeakoulu
Mervi Vidgrén, rehtori / toimitusjohtaja
puh. 044 785 5001

Savon koulutuskuntayhtymä
Heikki Helve kuntayhtymän johtaja
puh. 044 785 3050                           

Savonia ja Pohjois-Savo lähtevät vetämään pohjoisten ja arktisten alueiden yhteishanketta

$
0
0

Savonian hanke on hyväksytty mukaan EU:n Pohjoinen periferia ja arktinen -ohjelmaan. Kansainvälisessä WaterPro-hankkeessa kehitetään harvaanasutuille pohjoisille seuduille sopivia ja edullisia käsittelymenetelmiä ravinteiden poistoon ja kierrätykseen valumavesistä.

WaterPro-hankkeen avulla varaudutaan ilmastonmuutoksen aiheuttamiin sademäärän ja lämpötilojen muutoksiin ja niiden vaikutuksiin erityisesti maatalouden ja kaivannaistoiminnan valumavesissä.

Yhteensä 26 partnerin muodostamassa yhteistyökonsortiossa on mukana asiantuntijoita ja koekohteita Suomesta, Ruotsista, Islannista, Irlannista, Pohjois-Irlannista, Skotlannista ja Färsaarilta.

Lue koko tiedote Pohjois-Savon liiton sivuilta >>

Orkesterilaulamisen mestarikurssi

$
0
0

 

Ainutlaatuinen mestarikurssi Kuopiossa 18.5-22.5.2016!

Savonia-ammattikorkeakoulun järjestämä ja Kuopion kaupunginorkesterin kanssa yhteistyössä toteutettava orkesterilaulamisen mestarikurssi on kaikille avoin, maksullinen mestarikurssi. Voit osallistua kurssille aktiiviopiskelijana tai tulla seuraamaan opetusta passiiviopiskelijana. Kurssi antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella huippuopettajien johdolla sekä opiskella laulamista orkesterin solistina. Kurssilla opiskelijat pääsevät valmistamaan ohjelmistonsa ennen orkesterijakson alkua korrepetiittorin johdolla.

Kurssin kouluttajat

Mestarikurssin opettajat ovat todellisia alansa pitkäaikaisia huippuammattilaisia: professori Dorothy Irving, baritoni, oopperalaulaja Gabriel Suovanen, pianisti, korrepetition lehtori Kristian Attila (Sibelius-Akatemia), kapellimestari Alberto Hold-Garrido sekä Kuopion Kaupunginorkesteri.

Dorothy Irving
Professori Irvingillä on takana monipuolinen ura dramaattisena sopraanona. Hän on ollut kiinnostunut esiintyjän ja yleisön suhteesta 60-luvulta lähtien. Irving on toiminut Ruotsin ensimmäisen lauluprofessuurin haltijana Lundin yliopistossa. Hänen opetusuransa jatkuu aktiivisena edelleen.

Gabriel Suovanen
Baritoni, oopperalaulaja Gabriel Suovanen on monien kansainvälisesten ooppera- ja konserttinäyttämöiden kysytty solisti. Hän on menestynyt useissa laulukilpailuissa ja on toiminut mm. Ruotsin radion nimikkosolistina. Suovanen on kiinnostunut yleisön ja taiteilijan vuorovaikutuksesta.

Kristian Attila
Kristian Attila kuuluu kysytyimpiin suomalaisiin liedja oopperamusiikin parissa työskenteleviin pianisteihin. Hän konsertoi lukuisten eturivin suomalaisten laulajien kanssa ja monipuolisena muusikkona on myös säveltänyt piano- ja kamarimusiikkia.

Kuopion kaupunginorkesteri ja Alberto Hold-Garrido
Kuopion kaupunginorkesteri, Itä- Suomen suurin sinfoniaorkesteri jatkaa yli satavuotiasta kuopiolaista orkesteriperinnettä palvellen samalla koko maakuntaa. Syksystä 2013 orkesterin pääkapellimestarina on toiminut Alberto Hold-Garrido. Hold-Garridon ura on monipuolinen ja kansainvälinen. Hän johtaa jatkuvasti oopperakirjallisuuden keskeisiä teoksia ja on kysytty vierailija monissa kansainvälisissä orkestereissa.

Tavoitteellista, kokonaisvaltaista oppimista

Kurssille otetaan kuusi aktiiviopiskelijaa, jotka valitaan etukäteen lähetettävien nauhojen avulla. Nauhan tulee sisältää yksi vapaavalintainen aaria tai lied pianosäestyksellä. Kurssin ohjelmistoa suunnitellaan yhdessä opettajien kanssa. Passiiviopiskelijoiden paikat sekä täydennyskoulutuspaketit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Lauluohjelmiston valmistamisen lisäksi kurssin ohjelmaan kuuluvat luennot, joilla paneudutaan muusikon ja laulajan uran haasteisiin, itsenäisen työskentelyn suunnittelemiseen, managerointiin sekä verkostoitumiseen. Toisena painopisteenä työllistyminen ja työkykyisenä pysyminen, uran ja perhe-elämän haasteet sekä musiikillisesti mielenkiintoisen ohjelmiston suunnitteleminen. Osallistujat saavat kurssin aikana lähiopetusta päivittäin ja luennoille ja/tai täydennyskoulutukseen osallistuvat myöhemmin tarkennettavan aikataulun mukaisesti.

Kurssi päättyy 22.5.2016 klo 16 järjestettävään konserttimatineaan Kuopion Musiikkikeskuksen konserttisalissa. Jos olet kiinnostunut kehittämään taitojasi tavoitteena yhteistyö orkesterin ja yleisön kanssa niin tämä kurssi on juuri sinua varten. Kurssin opetuskielenä on englanti, ruotsi ja suomi.

Mitä, missä ja miten?

 

Ilmoittaudu maksuttomaan tekniikan alan valintakoevalmennukseen

$
0
0

Savonia-ammattikorkeakoulu järjestää tekniikan valintakoevalmennuksen. Valintakoevalmennus on tarkoitettu kaikille ammattikorkeakoulun tekniikan koulutuksista kiinnostuneilla henkilöille ja on täysin maksuton.

Valmennus järjestetään Varkauden kampuksen tiloissa 16.- 20.5.2016 ja startti on päivittäin klo 16.30. Tilana toimii C3022-OSM, jonne mahtuu 36 osallistujaa. Videotallenteiden katsojamääriä tai -kertoja ei ole rajoitettu. Opettajana toimii matemaattisten aineiden lehtori Ari Mikkonen.

Valmennuksen aikana opiskelijat käyvät opettajan opastuksella läpi edellisten vuosien valintakokeita. Opiskelijamme ovat olleet tyytyväisiä valmennukseen ja hyötyneet valmennuksen opeista tekniikan valintakokeissa. Valmennus on mahdollista suorittaa joko lähiopetuksessa kampuksella tai katsoa livetallenteet kotikoneella.

Valmennukseen tulee ilmoittautua 9.5.2016 mennessä sähköisellä lomakkeella, joka löytyy osoitteesta alla olevan linkin takaa.

Ilmoittaudu mukaan >>

Tutustu yhteishaussa oleviin koulutuksiin >>

Haku amk- ja yamk-koulutuksiin on käynnistynyt

$
0
0

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku käynnistyi 16.3. ja kestää 6.4. saakka. Savonia-ammattikorkeakoulussa on haussa yhteensä 35 eri tutkintoon johtavaa amk- ja ylempää amk-koulutusta. Yhteensä aloituspaikkoja on tarjolla 1400.

Laajin koulutustarjonta Savoniassa on tekniikan alalla, jossa haussa on 12 eri koulutusta Kuopion ja Varkauden kampuksilla. Toisiksi eniten koulutusvaihtoehtoja on sosiaali- ja terveysalalla, jossa Kuopion ja Iisalmen kampuksilla voi hakeutua 9 eri tutkinto-ohjelmaan. Suurin yksittäinen tutkinto-ohjelma Savonialla on liiketalouden tradenomikoulutus, jossa aloituspaikkoja on 125.

Uutena koulutuksena haussa on muotoilun ylempi amk-koulutus, Design Making, jossa aloituspaikkoja on 20. Koulutus tuottaa työelämän edellyttämää syvällistä tietoa muotoilun alalta ja antaa tarvittavat teoreettiset tiedot alan vaativissa ja johtamistehtävissä toimimista varten.

Kevään 2015 yhteishaussa Savonian reiluun 1300 aloituspaikkaan oli n. 3800 ensisijaista hakijaa. Yhteensä hakijoita Savoniaan oli viime keväänä n. 8700.

Tutustu kaikkiin haussa oleviin koulutuksiin >>
Tutustu haussa oleviin yamk-koulutuksiin >>
 

Lisätietoja:

Anne Koskela, opintoasiainpäällikkö, puh. 044 785 5050

Savonia blogeissa: Ravinnerenki ja WaterPro

$
0
0

Ravinnerenki ja WaterPro muodostavat voimakaksikon, joiden päämääränä on tehostaa ravinnekiertojen pyörimistä sekä maataloudessa että kaivannaisteollisuudessa.  Ravinnerenki kehittää, testaa ja kokoaa erityisesti Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maatiloille sopivia ratkaisuja mm. pellon ravinnetalouden parantamiseen ja valumavesien hallintaan. WaterPron myötä toimintakenttä laajenee koko EU:n pohjoiseen ja arktiseen alueeseen: mukana on yhteensä 10 kansainvälistä pilotointikohdetta sekä maatalouden että kaivannaisteollisuuden
valumavesien käsittelyyn.

Lue koko kirjoitus: http://blogi.savonia.fi/uuttaluomassa/2016/03/18/ravinnerenki-huhkii-ita-suomessa-ja-waterpro-kokoaa-osaamista-kansainvalisesti/


Maailman vesipäivä

$
0
0
Ajankohta: 
Tiistai, 22 maaliskuu, 2016 - 08:15
Sijainti: 
Iisalmi, Kuopio ja Joensuu

Millainen on Sinun vesijalanjälkesi?  Itäsuomalaiset korkeakoulut haluavat kiinnittää huomiota puhtaan veden kohtuulliseen käyttöön Maailman vesipäivänä 22.3.

Itä-Suomen korkeakoulut järjestävät maailman vesipäivän tapahtuman tiistaina 22. maaliskuuta Iisalmessa, Kuopiossa ja Joensuussa. Tempaus toteutetaan tiiviissä opiskelijayhteistyössä ja kampusten pisteillä on mahdollisuus mm. laskea oma vesijalanjälki.

Tapahtuman järjestäjät Itä-Suomen yliopisto, Karelia- ja Savonia-ammattikorkeakoulut  sekä Humanistinen ammattikorkeakoulu ovat kaikki ottaneet kestävän kehityksen edistämisen osaksi strategista toimintaansa mm. Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusten kautta. Korkeakouluissa on mm. ympäristö- ja luonnonvara-alan koulutusta sekä laajaa kestävään kehitykseen liittyvää tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Korkeakoulujen tavoitteena on, että opiskelijat ja työntekijät tuntevat kestävän kehityksen ekologiset, ekonomiset ja sosiokulttuuriset tavoitteet ja voivat edistää niiden saavuttamista työssään, opiskelussaan ja arjen toimissaan.

Korkeakoulut tehostavat kestävän kehityksen toimiaan yhteistyöllä. Vuosittain järjestetään yhdessä maailman vesipäivän ja energiansäästöviikon tapahtumat sekä osallistutaan valtakunnalliseen pyöräilyn kilometrikisaan.  Keväälle 2017 on myös suunnitteilla jo neljäs yhteinen kestävän kehityksen seminaari.

Savonian Iisalmen kampuksen aulassa järjestetään vesipäivän tapahtuma klo 8.15 – 12.00. Tapahtumassa luonnonvara-alan opiskelijat opastavat oman vesijalanjäljen laskentaan sekä esittelevät tekemiään postereita, aiheena maatalouden vesiensuojelu. Postereihin liittyvään visailuun osallistuvien kesken arvotaan Savonian tuotepalkintoja, mm. muistitikkuja. Tapahtumassa on esillä myös vesiaiheista kirjallisuutta.

Vesipäivän teemana vesi ja työ

Maailman vesipäivää vietetään tiistaina 22. maaliskuuta. Päivää on vietetty YK:n kannustamana vuosittain jo yli kaksi vuosikymmentä. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota muun muassa puhtaan veden tärkeyteen sekä puhdasvesivarantojen kestävään käyttöön. Päivän teema vaihtelee vuosittain. Tämän vuoden teemana on vesi ja työ ja siihen liittyy kolme pääviestiä:

Vesi on työtä. Vesi antaa työpaikan miljoonille ihmisille maailmassa joko suoraan tai välillisesti niin elintarviketeollisuudessa, merenkulussa kuin esimerkiksi jätevesien käsittelyssä.

 

Vesi on taidetta. Vedellä on merkitys jokaiselle ihmiselle maailmassa. Vesi on inspiroinut vuosisatojen saatossa mm. tuhansia muusikoita, taidemaalareita ja kirjailijoita.

 

Vesi luo muutoksen. Vesi mahdollistaa asioita ja voi muuttaa kokonaisten yhteisöjen elämän. Mutta niin myös veden puute. Tällä hetkellä suurin osa ihmisten vesijalanjäljestä syntyy tavaroiden ja elintarvikkeiden tuottamiseen kulutetusta piilovedestä.

”vesi” viitottuna

Lisätietoja:

http://www.unwater.org/worldwaterday/ideas/en/
http://www.edu.fi/yleissivistava_koulutus/aihekokonaisuudet/kestava_kehi...

Itä-Suomen yliopisto: Saila Vaittinen, 040 564 8985, saila.vaittinen@uef.fi

Humanistinen ammattikorkeakoulu/Kuopio: Koulutussuunnittelija Helka Luttinen, 020 7621 371, helka.luttinen@humak.fi

Karelia: Helena Puhakka-Tarvainen, 050 430 2418, helena.puhakka-tarvainen@karelia.fi

Savonia: Merja Tolvanen, 044 785 6269, merja.tolvanen@savonia.fi, Teija Rantala, 044 785 5522, teija.rantala@savonia.fi

 

Savonian vaihteen poikkeuksellinen aukioloaika

$
0
0
Ajankohta: 
Torstai, 24 maaliskuu, 2016 - 13:00

Savonian puhelinvaihde sulkeutuu torstaina 24.3. poikkeuksellisesti klo 13. Palvelemme normaalisti taas pääsiäisen jälkeen tiistaina 29.3.

Savonian vieraskielisiin amk-tutkintoihin hakijoita 31 eri maasta

$
0
0

Haku Savonia-ammattikorkeakoulun vieraskielisiin amk-koulutuksiin päättyi 27.1.2016. Yhteensä 35 aloituspaikkaa tavoitteli lähes 100 hakijaa. Liiketalouden International Business (Bachelor of Business Administration) koulutukseen hakijoita oli 28. Tekniikan alan Mechanical Engineering (Bachelor of Engineering) koulutukseen oli yhteensä 68 hakijaa. Molemmat koulutukset toteutetaan Kuopiossa. Koulutukset käynnistyvät syksyllä 2016.

Hakijoita Savonian vieraskielisiin amk-koulutuksiin oli 31 eri maasta. Eniten hakijoita oli Venäjältä, Pakistanista ja Bangladeshista. Myös Euroopan maista (mm. Espanja, Saksa, Ranska, Britannia, Unkari) oli useita hakijoita. Viime vuoden haussa hakijoita oli 24 eri maasta, joten kiinnostus pohjoissavolaista amk-koulutusta kohtaan on laajentunut.

27.1.2016 päättynyt haku oli suunnattu ulkomaalaisella tutkinnolla hakeville. Suomalaisen tutkinnon suorittaneet voivat hakea yhteishaussa ajalla 16.3.-6.4.2016.

Lisätietoja:
Savonia-ammattikorkeakoulu, Hakijapalvelut
hakijapalvelut@savonia.fi
044 785 5044

BigData ja IoT

$
0
0
Ajankohta: 
Torstai, 19 toukokuu, 2016 - 11:30
Hinta: 
Tilaisuus on maksuton
Sijainti: 
Opistotie 2, Kuopio
Yhteystiedot: 
Arto Toppinen, puh. 044 785 6222, arto.toppinen@savonia.fi

Suomen kärkiyritykset tutustuttavat IoT:n ja BigDatan teknisiin ratkaisuihin sekä liiketoiminnan mahdollisuuksiin. Tervetuloa Savonia-ammattikorkeakouluun!

Tilaisuus on maksuton ja sen järjestää Euroopan sosiaalirahastosta rahoitettu ”BigData- ja IoT-koulutusympäristö”-hanke.

Klikkaa ja tutustu tarkempaan ohjelmaan!

Ravinnepäivä ja tutustuminen Yaraan Siilinjärvellä

$
0
0
Ajankohta: 
Keskiviikko, 13 huhtikuu, 2016 - 09:30
Hinta: 
Tilaisuus on maksuton
Sijainti: 
Yara Suomi Oy, Siilinjärven tehtaat: Nilsiäntie 501, Siilinjärvi
Yhteystiedot: 
arja.ruokojarvi@savonia.fi puh. 044 785 5569

Siilinjärvellä järjestetään ke 13.4.2016 klo 9:30-14:30 teemapäivä kestävästä ravinnetaloudesta ja tuotantokyvystä, myös mahdollisuus tutustua Euroopan ainoaan toiminnassa olevaan fosfaattikaivokseen! Päivän alustajina mm. Perttu Sirviö, MTK Pohjois-Savo; Perttu Virkajärvi, Luonnonvarakeskus Luke; Juha-Antti Kotimäki, ProAgria Etelä-Savo; Pasi Eskelinen, Savonia-amk; Ilkka Suur-Uski, Yara Suomi Oy.

Paikkana: Yara Suomi Oy, Siilinjärven tehtaat: Nilsiäntie 501, Siilinjärvi

Tilaisuus on maksuton, mutta ilmoittautuminen kahvien järjestämiseksi pakollinen viim. 5.4.2016: arja.ruokojarvi@savonia.fi puh. 044 785 5569

Huom! Pohjois-Karjalasta järjestetään maksuton bussikuljetus, mikäli kyytiin ilmoittautuu vähintään 10 osallistujaa: ennakkoilmoittautuminen kyytiä varten viimeistään 1.4.2016 mennessä!

Merkitse päivämäärä kalenteriin ja ilmoittaudu! Tarkempi ohjelma >>

 

Ohjelma                                                                  

9:30 AAMUKAHVIT (RavinneRenki tarjoaa)

10:00 Avaus, Perttu Sirviö, MTK Pohjois-Savo

10:15 Peltomaan rakenteen arviointi, Juha-Antti Kotimäki, ProAgria Etelä-Savo

10:45 Nurmien kaliumtalous, Perttu Virkajärvi, Luonnonvarakeskus Luke

11:30 Pohjois-Savon Lantaidea-kilpailu, Pasi Eskelinen, Savonia-ammattikorkeakoulu

11:50 Yaran esittelyt, Ilkka Suur-Uski Yara Suomi Oy

LOUNAS (omakustanteinen)

13:00 opastettu kierros bussilla Yaran kaivosalueella: Pohjois-Euroopan ainoa toiminnassa oleva fosfaattikaivos

Design Week Kuopio

$
0
0
Ajankohta: 
Perjantai, 22 huhtikuu, 2016 - 09:00
Sijainti: 
Savonia-ammattikorkeakoulu, Muotoilu, Opistotie 2
Yhteystiedot: 
Raisa Leinonen, 044 785 5833, raisa.leinonen@savonia.fi

Savilahden Kampuksen Elämän Muoto – seminaari ja yhteiskehittämisen pajat 22.4.2016

Ilmoittautuminen 15.4.mennessä tästä linkistä.

Ohjelma

9.00–10.30 | Aloitus

Tervetuloa! Salla Seppänen, HYVIN -koulutusvastuujohtaja

Tulevaisuuden oppimisympäristöt oppimisessa KTT, Marjaana Kangas, Lapin yliopisto

Demoympäristöt kampuskehittämisessä Dos. Olli Niemi, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

10.30–11.30 | Kampuspaneeli, pj. Ilkka Kettunen

Alustuspuheenvuorot

Savilahden uudistuva kaupunginosa Mari Piipponen, Kaupunkisuunnittelun projektipäällikkö, Savilahti-projekti.

Savilahti-kampus yrittäjyys ja innovaatioympäristönä Kaija Sääski, LiTe-koulutusvastuujohtaja 

Paneelistit

Marjaana Kangas Lapin yliopisto KTT
Olli Niemi Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, dosentti
Sirpa Miettinen Savonia Muotoilu, kuvataiteilija, kuvallisen viestinnän ja ilmaisun lehtori
Jouni Ortju Kuopion Yrittäjät, yrittäjä, puheenjohtaja
Kirsi Pitkänen Taiteen edistämiskeskus visuaalisten taiteiden läänintaiteilija, Jyväskylän Kankaan taideasiantuntija
Jyri Wuorisalo Kuopio Innovation Oy, asiantuntija
Pirjo Reinikainen OVV Asuntopalvelut, yrittäjä, vuokra-asuntovälittäjä 

11.30–12.15 | Lounas (omakustanteinen)

12.15–15.00 | Yhteiskehittämisen pajat 

Nyt on sana vapaa ja ajatus saa lentää! Millainen Savilahden kampus on oppimis- ja innovaatioympäristönä 2030? Mitä Savilahdessa näkyy ja tapahtuu vuonna 2030?

Tuotoksia hyödynnetään Savonia-amk:n rakennusarkkitehtiopiskelijoiden arkkitehtuurikilpailussa kesällä 2016!

15–16:15 | Pajojen tulosten esittely & kahvit 

16.15  | TURO & Sharp Dressed Women – erilainen muotinäytös  

Savonian vaatetusmuotoilijat ja tanssin opiskelijat

 

Lisäksi 18.-23.4.2016 Vuoden Helmet - opiskelijoiden muotoilunäyttely Vaatevallankumous

 

Yhteishaku on päättynyt, Savoniaan yli 3200 ensisijaista hakijaa

$
0
0

Keskiviikkona 6.4. päättyneessä kevään yhteishaussa Savonia-ammattikorkeakoulun reiluun 1200 aloituspaikkaan oli hieman yli 3200 ensisijaista hakijaa. Yhteensä hakijoita Savoniaan oli n. 6350. Koulutukset käynnistyvät syksyllä.

Suosituimpia hakukohteita olivat sosiaali- ja terveysalan koulutukset sekä liiketalouden tradenomikoulutus päivätoteutuksena. Eniten hakijoita aloituspaikkaa kohden oli ensihoitajakoulutukseen, jossa ensisijaisia hakijoita oli lähes yhdeksän yhtä aloituspaikkaa kohden. Joustavammin esimerkiksi töiden ohessa suoritettavista monimuotokoulutuksista vetovoimaisin oli liiketalouden tradenomikoulutus, johon oli lähes viisi ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.   

Eniten kasvua viime vuodesta oli tullut englanninkieliseen Mechanical Engineering –insinöörikoulutukseen, jossa 15 aloituspaikkaa tavoitteli 37 ensisijaista hakijaa. Aiemmin tänä vuonna toteutetussa kansainvälisessä haussa samaan koulutukseen haki 71 ulkomaalaista hakijaa.  

Uusi Design Making kiinnosti

Ylempien amk-koulutusten osalta eniten hakijoita oli teknologiaosaamisen johtamisen sekä liiketalouden koulutuksiin. Teknologiaosaamisen johtamisen koulutuksessa hakijoita oli yli 2,5 kertainen määrä aloituspaikkaa kohti. Myös muotoilun uusi ylempi amk-tutkinto Design Making kiinnosti hakijoita, ja 20 aloituspaikkaa tavoitteli 40 ensisijaista hakijaa.

Koulutuksia alkaa kaikilla kolmella paikkakunnalla

Suurin osa Savonian koulutuksista järjestetään Kuopiossa, jonne oli myös eniten hakijoita. Iisalmen kampuksella olevaa 140 aloituspaikkaa tavoitteli 266 opiskelijaa. Varkaudessa järjestettävän energiatekniikan päivä- ja monimuotokoulutuksen 40 aloituspaikkaan hakijoita oli yhteensä 72.

Lisätietoja:

Anne Koskela, opintoasiainpäällikö, 044 785 5050


Kuopiolaisen musiikkiosaamisen voimannäyttö - Bravo!

$
0
0
Ajankohta: 
Torstai, 28 huhtikuu, 2016 - 19:00
Hinta: 
30 € / 25 € / 11 € sisältävät Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 € / lippu
Sijainti: 
Kuopion Musiikkikeskus
Yhteystiedot: 
www.kuopionmusiikkikeskus.fi/web/musiikkikeskus/huhtikuu

Kuopiolaiset nuoret astuvat torstaina 28.4. klo 19 valokeilaan, kun Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalin täyttää upea yhteisproduktio. BRAVO!-konsertti onkin kuopiolaisen musiikkiosaamisen voimannäyttö, sillä taitonsa yhdistävät KUOPION NUORISOKUORO, AMKO-SINFONIA, KUOPION KONSERVATORIO ja SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN MUSIIKKI JA TANSSI sekä KUOPION KAUPUNGINORKESTERI!

Konsertissa kuullaan John Rutterin Magnificat ja Jean Sibeliuksen Sinfonia nro 1. AmKo-Sinfonia ja Kuopion kaupunginorkesteri muodostavat suurorkesterin, jossa yhdistyvät lahjakkaat opiskelijat Kuopion konservatoriosta ja Savonia-ammattikorkeakoulusta sekä orkesterisoiton ammattilaiset. Kapellimestarina on Rauno Tikkanen.

Rutterin Magnificat on valoisa teos orkesterille, kuorolle ja laulusolistille. Jussi Mattilan valmentaman Bravo!-kuoron muodostavat Kuopion Nuorisokuoro sekä Kuopion konservatorion ja Savonian laulajat. Solistina kuullaan sopraano Salla Lehtistä. Magnificat eli Neitsyt Marian ylistysvirsi on nimitys Luukkaan evankeliumissa olevalle runoelmalle, jonka Maria lausuu Johannes Kastajan äidille, Elisabetille.

Täysin uudenlaisen lisän konserttiin tuo Kuopion kameraseuran taitavien kuvaajien kuvittama Sinfonia nro 1. Konsertit on totuttu kuuntelemaan ja taidenäyttelyt katsomaan. Haluamme nyt viedä konserttielämyksen uudelle tason ja tarjota yleisölle moniulotteisen ja useita aisteja ruokkivan kokonaisuuden. Kuva ja musiikki yhdessä luovat konsertista ainutlaatuisen kokemuksen ja yleisö pääsee sukeltamaan syvemmälle musiikkiteoksen maailmaan visuaalisuuden keinoin. Kuopion seudulla tämä on aivan uudenlainen tapa tehdä konserttia!

Entä jos tulevaisuudessa kaikki konsertit olisivatkin kuvitettuja? Entä jos yleisöllä olisi mahdollisuus kuvittaa konsertti? Nyt on aika kokea tuo eri aistien yhteentörmäys ja antaa musiikin ja kuvien viedä mukaan teoksen tarinaan.. Kuopion Kameraseura valittiin Vuoden 2014 kameraseuraksi Suomessa. Seuran kuvaajia on myös menestynyt useaan otteeseen niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa ja näyttelyissä. 60-vuotiaan kameraseuran jäsentoiminta on hyvin aktiivista.

Bravo!-konsertin järjestävät Kuopion konservatorio ja Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikkö. Lippuja myyvät Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassa ja Lippu.fi-palvelu. Liput 30 € / 25 € / 11 € sisältävät Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikan mukaan.

www.lippu.fi

Itä-Suomen korkeakoulut tiivistävät yhteistyötään

$
0
0

Itä-Suomen yliopisto sekä Karelia- ja Savonia-ammattikorkeakoulut ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta vuosille 2017–2020. Kumppanuussopimuksella Itä-Suomen korkeakoulut syventävät jo vakiintunutta yhteistyötään.

Uusia avauksia on tulossa ICT-koulutuksessa, kun korkeakoulujen kolmesta erillisestä opintokokonaisuudesta muodostetaan yhtenäinen Itä-Suomen ICT-koulutuspolku. Ensimmäisessä vaiheessa opiskelija voi suorittaa yliopisto-opintoja ammattikorkeakoulututkinnon yhteydessä. Tavoitteena on, että jatkossa opiskelijat voivat joustavasti koota opintonsa kaikkien kolmen korkeakoulun opintotarjonnasta.

Itä-Suomi on merkittävä metsäalan ja uusien biotaloustuotteiden koulutuksen ja tutkimuksen keskittymä. Tavoitteena on luoda Itä-Suomeen korkeatasoinen ja kansainvälisesti vetovoimainen biotalouden koulutuskokonaisuus. Suunnitelmissa on aloittaa myös korkeakoulututkinnon jälkeinen metsäbiotalouden erikoistumiskoulutus. Myös tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa yhteistyö suuntautuu Itä-Suomen alueellisen kehityksen avainaloille.

Korkeakoulut vastaavat yhdessä myös sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen haasteisiin. Yhteistyössä profiloidutaan ikääntymiseen, ikäosaamiseen sekä eri ammattiryhmien osaamisen ja moniammatillisen yhteistyön kehittämiseen Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa.

Korkeakoulut edistävät opiskelijayrittäjyyttä luomalla monialaisen yrittäjyysyhteisön. Samalla korkeakoulut lisäävät yrittäjyyden tukemista ja edistämistä alueen muiden toimijoiden kanssa.

Sujuvan opiskelun edistämiseksi ja opintoaikojen lyhentämiseksi Itä-Suomen korkeakoulut kehittävät ympärivuotista opintotarjontaa. Terveys- ja hyvinvointialan yhteisiä kesäopintoja pilotoidaan kesällä 2017.

Korkeakoulupalvelujen osalta tavoitteena ovat yhteiset kansainvälisen liikkuvuuden tukipalvelut ja kielipalvelut. Maahanmuuttajatyössä ja henkilöstön täydennyskoulutuksessa korkeakoulut lisäävät yhteistyötään.

Lisätietoja:

Itä-Suomen yliopisto
Akateeminen rehtori Jaakko Puhakka, 0294 458 018

Karelia-ammattikorkeakoulu
Toimitusjohtaja, rehtori Petri Raivo, 050 310 9749

Savonia-ammattikorkeakoulu
Toimitusjohtaja, rehtori Mervi Vidgrén, 044 785 5001

Opiskelijapalveluiden ja Hakijapalveluiden aukioloaika

$
0
0
Ajankohta: 
Keskiviikko, 13 huhtikuu, 2016 - 13:00

Opiskelijapalvelut ja Hakijapalvelut on avoinna ke 13.4.2016 klo 13 saakka. Palvelemme normaalisti taas torstaina 14.4.

Hae mukaan oopperaproduktioon

$
0
0

Tule osaksi koko perheen oopperaa!

Säveltäjä: Jaakko Kuusisto/Libretto: Sami Parkkinen

6 lauluroolia, tanssijoita (Savonia 1.vuosikurssi), sekakuoro, orkesteri (2121-2000-1(2)perc-elkant-pno-str)

Yhteistyössä Savonia-AMK, Kuopion Konservatorio ja Kuopion Kaupunginteatteri, Sibelius-Akatemia, Musti &Mirri

Produktio toteutetaan opiskelijatyönä

10 esitystä keväällä 2017 Ensi-ilta 1.4 2017 Kuopion Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä

  • Ohjaus: Virpi Rautsiala
  • Koreografi: Virve Varjos
  • Laulajien ohjaus: Mari-Anni Hilander
  • Kapellimestari: Rauno Tikkanen

Ilmoittautuminen laulusolistien koe-esiintymiseen, joka pidetään ke 11.5 (varapäivä ja kuorolaisten kokoontuminen pe 13.5), Kuopion musiikkikeskuksella. Tarkemmat aikataulut tiedotetaan hakijoille suoraan

Koe-esiintymisessä säestäjänä on Milja Harjula, tarvittaessa järjestetään harjoittelumahdollisuus.

Hakuaika loppuu pe 29.4. Klikkaa tästä hakulomakkeelle >>

Koe-esiintymisen sisältö:

A) pakolliset osuudet haettavasta roolista

  • nuotit: suvi.hyttinen(at)kuopionkonservatorio.fi
  • lmarinen (tenori): tahdit 414-420 ja 832-841
  • Lemminkäinen (baritoni): 97-120 
  • Lemminkäisen äiti (mezzosopraano): 951-974
  • Louhi (altto, tosin ambitus täsmälleen sama kuin Lemminkäisen äidin eli mezzosopraano): 273-305
  • Tytti (sopraano): 538-556
  • Väinämöinen (baritoni): 38-62 ja 82-93

B) vapaavalintainen suomenkielinen laulu

C) liikeimpro ryhmässä ohjaajan ja koreografin ohjaamana

  • pukeudu liikkumiseen soveltuvaan joustavaan asuun

Laatuleima Savonia-ammattikorkeakoululle

$
0
0

Savonia-ammattikorkeakoulu sai Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) toteuttamassa auditoinnissa laatuleiman, joka on voimassa kuusi vuotta 14.4.2016 alkaen. Savonian laatujärjestelmä täyttää korkeakoulujen laadunhallinnan kansalliset kriteerit ja vastaa eurooppalaisia periaatteita ja suosituksia.

Auditointiryhmän mukaan Savonian vahvuuksina korostuvat viime vuosina merkittävästi parantunut tiedontuotanto ja tiedon järjestelmällinen hyödyntäminen toiminnan kehittämiseksi. Strateginen johtaminen, toiminnanohjaus ja laatujärjestelmä sulautuvat onnistuneesti toisiinsa, ja laatujärjestelmän mukainen toiminta on osa savonialaisten arkipäivää.

— Savoniassa on toimiva laatu- ja palautekulttuuri, ja toimintaa kehitetään eri toimijoilta saatavan palautteen avulla. Ammattikorkeakoulu on myös vahvasti mukana alueen kehittämisessä, ja yhteydenpito työ- ja elinkeinoelämän kanssa on aktiivista, toteaa auditointiryhmän puheenjohtaja, vararehtori Heikki Malinen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Laatujärjestelmän auditoinnissa tarkasteltiin yksityiskohtaisemmin kolmea tutkinto-ohjelmaa. Etenkin liiketalouden (YAMK) tutkinto-ohjelmassa, Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen laadunhallinta tukee koulutuksen suunnittelua ja toteutusta erinomaisesti. Konetekniikan ja muotoilun tutkinto-ohjelmien erityisenä vahvuutena on koulutuksen tiivis kytkeytyminen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan sekä työelämään.

Auditointiryhmä esittää myös kehittämissuosituksia. Savoniassa on otettu käyttöön tiimimalli, jonka toimivuutta ja tasalaatuisuutta on jatkossa tärkeää arvioida. Vaikka monialainen yhteistyö koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa toteutuu jo joiltakin osin varsin hyvin, auditointiryhmä kannustaa Savoniaa yhteistyön laajentamiseen. Auditointiryhmä suosittelee myös huolehtimaan opiskelijoiden ja henkilöstön motivaatiosta laatutyöhön.

Savonian valinnainen auditointikohde oli opiskelijan kokonaisvaltainen ohjaus, joka tarjoaa opiskelijalle kattavan tukiverkon. Auditointiryhmä toteaa, että Savonia on ohjauksessa hyvässä vauhdissa ja suosittelee jatkamaan kehitystyötä mm. käytäntöjen yhtenäistämiseksi.

Savonia auditoitiin edellisen kerran vuonna 2009. Auditointiryhmän mukaan laatujärjestelmää on kehitetty edellisen auditoinnin jälkeen onnistuneesti mm. järjestelmää keventämällä. Korkeakoulujen laatujärjestelmien auditoinnit käynnistettiin Suomessa vuonna 2005, ja auditointeihin osallistuvat kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Auditointiraportti on luettavissa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen verkkosivuilla http://www.karvi.fi/

 

Lisätietoja:

auditointiryhmän puheenjohtaja, vararehtori Heikki Malinen, puh. 040 772 3376, heikki.malinen(at)jamk.fi

auditoinnin projektipäällikkö Kirsi Hiltunen, puh. 02953 35508, kirsi.hiltunen(at)karvi.fi

raporttien tilaukset: hallinnollinen avustaja Arja Bilund, puh. 02953 35503, arja.bilund(at)karvi.fi

Raportti:

Savonia-ammattikorkeakoulun auditointi 2016
https://karvi.fi/publication/savonia-ammattikorkeakoulun-auditointi-2016/

Viewing all 757 articles
Browse latest View live