Quantcast
Channel: Savonia
Viewing all 757 articles
Browse latest View live

Pakkastanssi: Tintti seikkailee

$
0
0
Ajankohta: 
Keskiviikko, 22 tammikuu, 2020 - 18:00
Hinta: 
3 EUR
Sijainti: 
Kuopion Musiikkikeskus, Valohalli
Yhteystiedot: 
Kulttuurituottaja Terhi Mönkkönen, Savonia-amk Musiikin ja Tanssin yksikkö, 044 7855835

Pakkastanssi vie katsojat vauhdikkaalle torille, jossa liikkuu mitä ihmeellisimpiä ihmisiä, tavaroita, outoja otuksia ja salaisuuksia. Nuori reportteri Tintti on raportoimassa torin tapahtumista, kun hän huomaa taskuvarkaan. Tästä alkaakin hurja seikkailu.
Tule mukaan torin vilskeeseen ja auta taskuvarkaan pidättämisessä.

Esittää: Savonia tanssiopettajaopiskelijat
Ohjaus: Virve Varjos

Pakkastanssi soveltuu kaikenikäisille, suositusikä 3v.
Kesto noin 30 minuuttia.

Liput 3 €, ennakkovaraukset terhi.monkkonen@savonia.fi
Iltaesityksen 22.1. klo 18.00 liput ennakkoon myös verkkokaupasta https://studystore.savonia.fi/fi/tapahtumat

Järjestäjä: Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikkö


Vastuullisuus konkreettisina tekoina

$
0
0
Savonian rehtori Mervi Vidgrén ja talousjohtaja Seppo Lyyra.

Savonia-ammattikorkeakoulu on strategiassaan ottanut lähtökohdaksi vastuullisen vaikuttamisen. Myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja inhimillinen turvallisuus ovat vahvasti Savonian strategian ytimessä. Kun opetus- ja kulttuuriministeriö helmikuussa saa korkeakoulujen vuoteen 2030 yltävät strategiat voi olettaa, että kaikilla korkeakouluilla vastuullisuus on strategian kantavana voimana. 

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto (Arene) on luvannut, että ammattikorkeakoulukenttä on valmis tarjoamaan ratkaisuja yhteiskunnan haasteisiin. Arenen uutena työryhmänä aloittaa kestävyyden ja vastuullisuuden työryhmä, joka edistää ilmastokestävää ammattikorkeakoulutusta. Taustana vastuullisuusvalinnalle on YK:n kestävän kehityksen periaatteet ja ilmastomuutokseen sopeutuminen Suomen pyrkiessä ilmastoratkaisujen kärkimaaksi. Ammattikorkeakoulut voivat olla tässä esimerkkinä.

Lue Arenen blogi >>

Pakkastanssi: Tintti seikkailee

$
0
0
Ajankohta: 
Keskiviikko, 22 tammikuu, 2020 - 18:00
Hinta: 
3 EUR
Sijainti: 
Kuopion Musiikkikeskus, Valohalli
Yhteystiedot: 
Kulttuurituottaja Terhi Mönkkönen, Savonia-amk Musiikin ja Tanssin yksikkö, 044 7855835

Pakkastanssi vie katsojat vauhdikkaalle torille, jossa liikkuu mitä ihmeellisimpiä ihmisiä, tavaroita, outoja otuksia ja salaisuuksia. Nuori reportteri Tintti on raportoimassa torin tapahtumista, kun hän huomaa taskuvarkaan. Tästä alkaakin hurja seikkailu.
Tule mukaan torin vilskeeseen ja auta taskuvarkaan pidättämisessä.

Esitykset ke 22.1.2020 klo 9 ja klo 10 (molemmat loppuunvarattu) , ke 22.1. klo 18, to 23.1.2020 klo 9 ja klo 10 (molemmat loppuunvarattu)
Esittää: Savonia tanssiopettajaopiskelijat
Ohjaus: Virve Varjos
Liput 3 EUR / hlö.

Mitä tekee Suomen vaikuttavin AMK?

$
0
0

Tutustu uuteen ”viikon vaikuttavin” tarinaamme ja näe mitä kaikkea Savonia tekee kumppaneidensa kanssa osana tutkimus- ja kehittämistoimintaa! Voit lukea mm. miten olemme olleet turvaamassa vammaisten oikeuksia, pienentämässä materiaalihävikkiä tai saavuttaneet kustannussäästöjä polttoainevalinnoilla. Julkaisemme uuden casen joka viikko, joten pysy kuulolla

Vaikuttavuuden sivusto >>

#viikonvaikuttavin #uuttaluomassa

 

 

Jatkuva oppiminen korkeakoulu- ja työelämäyhteistyönä

$
0
0
Ajankohta: 
Tiistai, 11 helmikuu, 2020 - 09:30
Hinta: 
Tilaisuus on maksuton
Sijainti: 
Savonia AMK, kampussydän, Microkatu 1

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston, Savonia AMK:n ja Karelia AMK:n järjestämään seminaariin kuulemaan, mitä jatkuva oppiminen tarkoittaa korkeakouluyhteistyössä ja pohtimaan yhdessä, miten jatkuvan oppimisen avulla voimme vastata entistä paremmin muuttuviin työelämän tarpeisiin. Tilaisuudessa kuulet mielenkiintoiset ja ajankohtaiset puheenvuorot sekä valtiovallan että yrityselämän edustajilta.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii koulutusvastuujohtaja Salla Seppänen Savonia AMK:sta.

Kahvi- ja lounastarjoiluja sekä työpajojen kokoamista varten pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan seminaariin 28.1.2020 mennessä oheisen linkin kautta:
https://elomake.uef.fi/lomakkeet/24277/lomake.html

Tutustu ohjelmaan >>

 

 

Hurraa Ura!

$
0
0
Ajankohta: 
Torstai, 20 helmikuu, 2020 - 10:00

Vuoden suurin paikallinen rekrytointi- ja koulutustapahtuma tulee jälleen osana Varkauden työllisyysviikkoa! Hurraa Ura! järjestetään torstaina 20.2.2020 klo 10–15. Nyt tapahtumapaikkana on Varkauden kampusalue, johon pääsee tutustumaan ohjatuilla esittelykierroksilla. Sisäänkäynti uuden päärakennuksen A1-ovesta (Osmajoentie 75). 

Tule tapaamaan alueen työnantajia ja kuulemaan avoimista työpaikoista sekä uramahdollisuuksista. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Juontajana JUHA ”PERIS” PERÄLÄ!

Katso tapahtumaesite (pdf)

Hakijamäärä Savonian englanninkielisiin koulutuksiin tuplaantunut kahdessa vuodessa

$
0
0

Ennätysmäärä hakijoita tavoitteli opiskelupaikkaa Savonia-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin AMK-koulutuksiin. Keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa 120 aloituspaikkaa tavoitteli lähes 1400 hakijaa, joka on yli kaksinkertainen kahden vuoden takaiseen hakijamäärään verrattuna.

Suosituimmaksi koulutukseksi nousi liiketalouden BBA-koulutus, jossa 40 aloituspaikkaa tavoitteli 421 hakijaa. Viime vuonna hakijoita BBA-koulutukseen oli 323, ja kaksi vuotta sitten 149. Toiseksi eniten hakijoita oli terveysalan Registered Nurse –koulutukseen, jossa 344 hakijaa tavoitteli 20 aloituspaikkaa. Myös tekniikan Internet of Things ja Mechanical Engineering –koulutusten hakijamäärät olivat kasvaneet 19-44% viime vuodesta.

Suomalaisten kiinnostus englanninkielisiin koulutuksiin voimakkaassa kasvussa

Yksi suurimmista hakijamäärän kasvuista tapahtui suomalaisissa hakijoissa. Viime vuonna suomalaisia hakijoita oli 58, kun nyt päättyneessä haussa jopa 159 suomalaista hakijaa tavoitteli paikkaa Savonian englanninkielisistä koulutuksista. Suurimpia hakijamaita Suomen lisäksi olivat Nigeria, Kiina, Bangladesh ja Venäjä. Yhteensä hakijoita oli 84 eri maasta.

Koulutukset käynnistyvät syksyllä 2020 Kuopion Savilahdessa.

Oivalla-messut 2020

$
0
0
Ajankohta: 
Torstai, 20 helmikuu, 2020 - 10:00
Hinta: 
Messuille on vapaa pääsy.
Sijainti: 
Savonian Microkadun kampus, kampussydän, Microkatu 1

Oivalla-messut ovat Savonian ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelijoiden järjestämä yritystapahtuma. Messut ovat avoinna klo 10-14 kaikille kiinnostuneille!

Tapahtuma on opiskelijoiden ensimmäisen vuoden kohokohta, jolloin kova työ ja uurastus oppiyritysten parissa palkitaan. Oppiyritykset esittelevät toimintaansa ja myyvät tuotteitaan ja palveluitaan, joita vieraat voivat ostaa virtuaalirahalla.

BBA-opiskelijoiden oppiyritykset pyrkivät puolestaan hankkimaan sijoittajia omille liikeideoilleen. Luvassa on upeita ständejä, hauskoja kilpailuja, lavaesityksiä ja tutustumista Savonian uuteen kampussydämeen.

Tulethan viihtymään kanssamme!

Tapahtuma myös Facebookissa >>


Savonian 3D-tulostusympäristö Suomen kovimpaa kärkeä

$
0
0

Savonia ja Vossi Group Oy allekirjoittivat hankintasopimuksen huippuluokan metallin 3D-tulostimesta. Hankittava 3D-tulostin edustaa markkinoiden edistyneintä saatavilla olevaa teknologiaa ja nostaa Savonian 3D-tulostusympäristön Suomen kovimpaan kärkeen.

Laite on merkiltään SLM 280 2.0 TWIN 700W ja siinä on mukana runsaasti lisävarusteita (mm. lasersulan- ja tehonseuranta, esilämmitys 550°C saakka, 0-pistekiinnitysjärjestelmä, kasvatusalueen pienennys). Kahden laserin yhtäaikainen käyttö ja hyvin tutkimus- ja tuotekehitystyötä tukeva varustepaketti tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet metallin 3D-tulostustekniikkaan tutustumiseen myös alueen yrityksille.

Hankinnan myötä metallin 3D-tulostukseen liittyvä osaaminen saadaan tuotua mukaan opetukseen ja varmistetaan se, että Savonian opiskelijoilla on alan viimeisin tietotaito käytettävissään.

Laitteen tulostusalueen koko on 280 x 280 x 365 mm ja sillä voidaan valmistaa kappaleita erilaisista metalliseoksista. Materiaalivalikoimassa ovat mm. alumiini (AISi10Mg), ruostumaton teräs (17-4PH & 316L), työkaluteräs (H13), titaani (TiAl6V4), inconel (IN625 & IN718) ja kupari (CuNi2SiCr).

Laitteen käyttöönotto tapahtunee maalis-huhtikuussa ja se tulee sijoittumaan Savonian metallin 3D-tulostustilaan Novapoliksen T0 rakennuksessa Savilahden kampuskokonaisuudessa Kuopiossa.

Hankinta liittyy menossa olevaan 3D-tulostuksen investointi- ja kehityshankkeeseen. Hankkeen aikana hankitaan ja käyttöönotetaan Savonian 3D-tulostuksen toimintaympäristöön useita eri menetelmiin perustuvia 3D-tulostuslaitteita, jotka mahdollistavat 3D-tulosteiden valmistamisen useista eri materiaaleista eri kokoluokissa.

Hankkeen avulla mahdollistetaan monialaisen ja modernin 3D-tulostuksen toimintaympäristön syntyminen Kuopion Savilahteen muodostuvaan kokonaisuuteen. Hankkeessa todennetaan laitteiden ja materiaalien soveltuvuus eri käyttökohteisiin konkreettisten case-esimerkkien avulla yhteistyössä alueen muiden toimijoiden ja yritysten kanssa.

Teollisuuden ja maatalouden vesienhallinnan haasteet –seminaari

$
0
0
Ajankohta: 
Maanantai, 23 maaliskuu, 2020 - 08:30
Hinta: 
Tilaisuus on maksuton
Sijainti: 
Hotelli Kunnonpaikka, Vuorela, Jokiharjuntie 3

Päivän puheenvuorot pohjustavat tämän ja huomisen päivän haasteita joita eri teollisuuden- ja teknologiasektoreiden alat kohtaavat, sekä kuinka tutkimus ja koulutus pystyvät vastaamaan tehokkaammin näihin tarpeisiin. Onko siis vielä kehitettävää koulutus-, yritys- ja tutkimussektorin verkostoitumisen saralla? Tarkoituksemme on myös esitellä paikallista monitieteellistä kehitysyhteistyötä eri organisaatioiden välillä ja esitellä paikallista koulutustarjontaa ympäristöhaasteiden ja jätevesienkäsittelyn saralta. Päivän paneelikeskustelussa on tarkoitus käydä mm. keskustelua tulevaisuuden näkymistä ylläpitää korkeatasoista koulutustarjontaa Etelä- ja Pohjois-Savon alueella.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

 

 

DigiCenterNS:stä Pohjois-Savon ensimmäinen digitaalinen innovaatiokeskittymä

$
0
0
DIH-keskittymät Suomen kartalla.

Savonia-ammattikorkeakoulun koordinoima DigiCenterNS on saavuttanut Euroopan komission Smart Specialisation Platform:in käynnistämän DIH- eli digitaalinen innovaatiokeskittymä –tunnuksen (Digital Innovation Hub). Eurooppalaisessa DIH-verkostossa on nyt 320 tällaista digitaalisten innovaatioiden keskusta, joista Suomessa sijaitsee 17 DIH-keskittymää ja näistä DigiCenterNS on ainoa DIH-yksikkö Itä- ja Keski-Suomessa. DigiCenterNS toiminnassa mukana on osatoteuttajana Itä-Suomen Yliopisto.

DIH muodostaa monen toimijan alueellisen palveluverkoston, johon yleensä kuuluu tutkimuslaitoksia, korkeakouluja, yrityksiä, kauppakamareita ja muita alueen keskeisiä kehittäjiä. DIH-verkoston tarkoituksena on nostaa eurooppalaisten yritysten digitalisaatioastetta, luoda uusia digitaalisia palveluita ja parantaa yritysten kilpailukykyä. Merkittävässä osassa tätä kilpailukyvyn parantamista on mm. data-pohjaisen liiketoiminnan kehittäminen, joka on linjattu myös valtakunnan tasolla yhdeksi Suomen kilpailukyvyn kannalta olennaiseksi tavoitteeksi.

DIH-verkostoon liittymisprosessi alkoi alkuvuonna 2019, jolloin DigiCenterNs-käynnistyshanke haki mukaan DIHelp –projektiin. Projektin aloitusseminaari oli maaliskuussa 2019 Brysselissä. DIHelp-projektin aikana oli useita webinaareja sekä yksi paikan päällä tapahtunut valmennus, jossa DIHelp-projektin konsultit sparrasivat DigiCenterNS:n liiketoimintasuunnitelmaa ja palvelukuvauksia. DIHelp-projekti päättyi päätösseminaariin marraskuussa 2019 Madridissa. DIHelp-projekti auttoi DigiCenterNSää selkeyttämään palvelutarjontaa, mikä puolestaan edesauttoi DIH-hakemuksen tekemistä.

- DIH-verkostoon pääseminen antaa meille mahdollisuuden verkostoitua niin Suomessa kuin myös kansainvälisesti, ja tuoda digitalisaatioon liittyvää osaamista entistä voimakkaammin alueemme yritysten saataville, toteaa DigiCenterNS:n vetäjä Aki Happonen tyytyväisenä.

Alkuvaiheessa DigiCenterNS keskittyy toteuttamaan alueellisia pilottipalveluja sekä luomaan kansallisia kehityshankkeita. Käyntiin onkin jo saatu useita toimeksiantoja yritysten aiheista. Myöhemmin pyritään mukaan DIH-verkoston kautta myös kansainväliseen yritys- ja tutkimuslaitosyhteistyöhön ja lisäksi haetaan mukaan uuteen EDIH-verkostoon, joka osaltaan edistää kv-tutkimushankeyhteistyötä.

DigiCenterNS on saanut rahoitusta toimintansa käynnistämiseen ja vakiinnuttamiseen Pohjois-Savon liiton koordinoimasta Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Hankkeen toteuttajana ovat Savonia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto. Sen kokonaisbudjetti hankintoineen on yhteensä noin 2,8 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö, Savonia-ammattikorkeakoulu, Aki Happonen, 044 785 6033

https://www.digicenterns.fi/

Viikon vaikuttavin

Viikon vaikuttavin: asiakkaan tarpeita vastaava intuitiivinen käyttöliittymä

Jatkuvan oppimisen pelikentällä tarvitaan yhteistyötä

$
0
0
ihmisjoukko istumassa seminaarissa.

Savonia-ammattikorkeakoulun Microkadun kampussydän sykki eilen 11.2. jatkuvan oppimisen tahtiin. Jatkuvaa oppimista lähestyttiin aamupäivän alustuksissa yrittäjän, ministeriön ja korkeakoulujen näkökulmasta.

Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen on hyvä esimerkki jatkuvasta oppijasta. Hän on yhdistänyt työtä ja opiskelua jo liki kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän toivoi korkeakouluilta työelämässä ja yrittäjyydessä kertyvän osaamisen parempaa tunnustamista ja opetuksen räätälöintiä työelämän tarpeita vastaavaksi.  

Opetusneuvos Sanna Hirsivaara opetus- ja kulttuuriministeriöstä piti tärkeänä koulutuksen saatavuutta kaikkialla Suomessa ja kaiken tyyppisille työntekijäryhmille. Siinä jatkuva oppiminen on keskeisessä asemassa.

Korkeakoulut etsivät ratkaisuja vastata nopeastikin työelämän osaamistarpeisiin. Nykyinen rahoitusmalli näyttää kuitenkin johtavan umpikujaan: mitä enemmän jatkuvan oppimisen koulutusta tarjoaa, sitä kannattamattomampaa se korkeakoululle on.

Seminaariin osallistui yhteensä noin 150 henkilöä. Iltapäivällä ideoitiin jatkuvan oppimisen ratkaisuja ja keinoja yhteistyön toteuttamiseksi ympäristö-, sote- ja ICT-työpajoissa. Niissä syntyi kiinnostavia ja luoviakin ideoita. Savonian, Itä-Suomen yliopiston ja Karelian yhteistyöryhmä valitsee parhaat ideat jatkokehittelyyn. Yhteistyöllä on tässäkin mahdollista saavuttaa parhaat tulokset.

Aamupäivän alustusten esitykset

Seminaarin avaus - Rehtori Mervi Vidgren ja koulutusvastuujohtaja Salla Seppänen

Valtakunnallinen näkymä jatkuvaan oppimiseen - Opetusneuvos Sanna Hirsivaara

Yritysnäkökulma jatkuvaan oppimiseen – Hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen, Elcoline Group

Korkeakoulujen näkökulma - Mervi Lätti, Karelia; Esa Viklund, Savonia; Sari Rissanen, UEF

Viikon vaikuttavin: työnhakusovellus vähentämään nuorisotyöttömyyttä


West Side Story yhteisproduktiona tammikuussa 2021

$
0
0

Ensi vuoden tammikuussa Kuopion Musiikkikeskuksessa nähdään musikaalisuosikki West Side Story Kuopion kaupunginorkesterin, Kuopion konservatorion ja Savonia-AMK:n yhteisproduktiona. Musikaalissa esille pääsevät nuoret, kun sen rooleissa yleisön hurmaavat alueen musiikin- ja tanssinopiskelijat. Musikaali toteutetaan alkuperäiskielellä englanniksi ja alkuperäisellä musiikilla täysmittaisen sinfoniaorkesterin voimin. West Side Storyn ohjaa Veera Airas, sen kapellimestarina toimii Rauno Tikkanen ja koreografina Sirpa Möksy.

Kuopiolaista musiikin ja tanssin nuorta voimaa nähdään tammikuussa 2021, kun Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion konservatorio ja Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikkö toteuttavat Kuopion Musiikkikeskuksessa musikaalin West Side Story. Vuonna 1957 Broadwaylla ensi-iltansa saanut musikaali kertoo Arthur Laurentsin kirjoittaman tarinan, jossa kaksi jengiä taistelevat reviiristään New Yorkissa. Amerikkalaiset eivät hyväksy puertoricolaisia alueelleen, ja tappelut kärjistyvät. Kuitenkin juuri Amerikkaan saapunut puertoricolainen Maria ja jengistään eroon haluava amerikkalainen Tony kohtaavat ja rakastuvat. Musikaalin kestosuosikeiksi nousseita lauluja ovat mm. Tonight, I Feel Pretty, America, Maria, A Boy Like That ja Somewhere, joihin lyriikat on kirjoittanut Stephen Sondheim.

Kuopiossa musikaali esitetään englanniksi eli alkuperäiskielellä, jolle musikaalin laulut on kirjoitettu. ”Esityksessä on suomenkielinen tekstitys, joka on osa visuaalista kokonaisuutta videoprojisointien kautta. Musikaaliin ei tehdä fyysistä lavastusta, vaan tapahtumaympäristö tulee esiin liikkeellä, valoilla ja videoilla”, musikaalin ohjaaja Veera Airas avaa. ”Tässä versiossa kertomus etenee ajattomassa ympäristössä. Musikaalin teemat ovat olleet olemassa ennen, nyt ja tulevaisuudessa”, Airas kommentoi.

Kuopion Musiikkikeskuksessa toimivien tahojen yhteistyöllä on vahvat perinteet, ja Leonard Bernsteinin säveltämä musiikki esitetään musikaalissa Kuopion kaupunginorkesterin ja AmKo-sinfonian voimin. ”Yhteistyö ammattiorkesterin kanssa on parasta mahdollista koulutusta, ja sitä tehdään mestari-kisälli-ajatuksella. Opiskelijoiden tulee valmistautua yhteisiin harjoituksiin orkesterin kanssa todella hyvin, ja valmistautumista tehdään ensi syksyn ajan”, musikaalin kapellimestari ja Savonia-ammattikorkeakoulun orkesterimusiikin lehtori Rauno Tikkanen toteaa.

Esityksissä konserttisalin lavalla nähdään noin 30 tanssijan joukko, jonka koreografiasta vastaa Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettaja Sirpa Möksy. ”Tanssiosuuksissa tullaan näkemään jazztanssienergiaa lavan täydeltä, leikittelyä latinorytmeillä, vahvoja tunteita ja käsinkosketeltavaa energiaa. Toteutuksessa kunnioitetaan Jerome Robbinsin legendaarista ja nerokasta koreografiaa”, Möksy kertoo.

Musikaalin puvustuksesta ja audiovisuaalisesta suunnittelusta vastaa Savonia-ammattikorkeakoulun Muotoilun yksikkö opettajiensa Sirpa Ryynäsen ja Jaakko Laukkasen johdolla. Tekniikasta vastaa Kuopion Musiikkikeskus yhdessä Kuopion konservatorion musiikkiteknologian opiskelijoiden kanssa.

Musikaalin rooleihin haetaan esiintyjiä talossa toimivista oppilaitoksista ja myös niiden ulkopuolelta koelaulujen kautta. Koelaulut järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksessa ma 23.3. klo 12 alkaen. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake: https://www.lyyti.in/West_Side_Story_koelaulut_1254

West Side Storyn esityksiä on Kuopion Musiikkikeskuksessa neljä. Ensi-ilta on torstaina 14.1.2021 klo 19 ja seuraavat esitykset perjantaina 15.1. klo 12 ja klo 19 sekä lauantaina 16.1. klo 19. Esitysten lipunmyynti alkaa 29.8.2020.

 

 

 

 

 

Savonia palkittiin ensimmäisenä korkeakouluna yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista

$
0
0

Savonia-ammattikorkeakoulu palkittiin torstaina 13.2.2020 Helsingissä pidetyssä gaalassa Parhaat Työpaikat –palkinnolla. Tämä oli ensimmäinen kerta Suomessa, kun korkeakoulu tai muu oppilaitos saa kyseisen palkinnon. Savonia sijoittui seitsemänneksi suurten yritysten sarjassa, jossa ovat yli 500 työntekijän organisaatiot.

- Tällaisena hetkenä on helppo olla ylpeä koko meidän henkilöstöstä. Ensimmäisenä suomalaisena korkeakouluna palkinnon saaminen on erityinen kunnia. Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut tavoitteeksi, että korkeakoulut ovat Suomen parhaita työpaikkoja. Olemme ottaneet tämän haasteen tosissamme, ja nyt tämä työ kantaa hedelmää, kommentoi Savonian rehtori Mervi Vidgrén.

Suomen parhaissa työpaikoissa keskeistä on luottamus työntekijöiden kesken sekä johdon ja työntekijöiden välillä. Savonian henkilöstöjohtaja Päivi Diov toteaa, että ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara.
- Savoniassa olemme ylpeitä onnistumisista ja jaamme niitä rohkeasti työyhteisössämme.

Savonian pääluottamusmies Pirjo Suhonen oli mukana juhlistamassa palkintoa, ja korostaa avointa keskustelukulttuuria.
- Henkilöstöllä on mahdollisuus vaikuttaa omiin työtehtäviinsä ja työympäristöönsä, erityisesti nyt kun Kuopiossa siirrytään uudelle Savilahden kampukselle. Isossa organisaatiossa tällaiset muutokset ovat haasteellisia, yhteisen sävelen löytäminen erilaista työkulttuureista tuleville ei ole aina itsestäänselvyys. Savoniassa kuitenkin luotetaan toisiimme ja käydään avointa keskustelua eri ryhmien välillä.

Työnteon vaikuttavuus oli yksi asioista mikä nousi Savonialla vahvasti esiin.
- Koemme, että jokaisen meidän työpanos on tärkeä ja teemme vaikuttavaa työtä. Palkinto on osoitus siitä, että meillä on tehty asioita, jotka koetaan aidosti tärkeiksi, kertoo tutkimus- ja kehittämistoiminnan asiantuntija Jenni Toivanen. Samaa mieltä on ensihoidon vastuuopettaja Päivi Smahl, joka nostaa esille myös toisten kunnioittamisen.
- Hyvässä työpaikassa ilmapiiristä pidetään yhdessä huolta. Meillä kunnioitetaan toisiamme ja viestimme avoimesti ja riittävästi, täydentää Smahl.

Great Place to Work on kansainvälisesti tunnettu kehittämistyökalu, jonka Savonia on valinnut työyhteisön toiminta- ja johtamiskulttuurin pohjaksi. Savonian visiona on olla Suomen vaikuttavin ammattikorkeakoulu.

 

Lisätietoja:

Päivi Diov                                                                 Mervi Vidgrén

hallinto- ja henkilöstöjohtaja                                     rehtori, toimitusjohtaja

Savonia-ammattikorkeakoulu                                   Savonia-ammattikorkeakoulu

044 785 6030                                                             044 785 5001

paivi.diov@savonia.fi                                                Mervi.vidgren@savonia.fi

 

 

Savonia aloittaa agrologikoulutuksen Virolahdella yhteistyössä Harjun oppimiskeskuksen kanssa

$
0
0

Savonia-ammattikorkeakoulu aloittaa agrologien koulutuksen Virolahdella yhteistyössä Harjun oppimiskeskuksen kanssa syksyllä 2020. Agrologeja ei tällä hetkellä kouluteta Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Kaakonkulman lisäksi opiskelijoita koulutukseen toivotaan myös Etelä-Karjalan puolelta.
- Koulutusten tarjoaminen Harjun oppimiskeskuksen kampuksella mahdollistaa opiskelun paikallisesti ja auttaa alueen maatalouden kehittämisessä, uskoo Savonian koulutusvastuupäällikkö Petri Kainulainen.

Agrologin tutkinto valmistaa toimimaan luonnonvara-alan ammattilaisena ja luo edellytyksiä vastuulliseen ruuantuotantoon. Koulutus antaa valmiudet yrittäjänä toimimiseen ja maaseutuelinkeinossa tapahtuvien muutosten ymmärtämiseen. Jo opintojen aikana ratkotaan työelämälähtöisiä kysymyksiä yhdessä asiantuntijoiden kanssa.
Harjun oppimiskeskus tarjoaa käytännön toiminta- ja oppimisympäristön agrologikoulutukselle. Lähiopetusjaksojen aikana opiskelijat voivat hyödyntää koulutustilojen lisäksi majoitus- ja ruokapalveluita.
-Tulevaisuudessa yhteistyötä voidaan tehdä myös opetuksen, opinnäytetöiden ja kehittämishankkeiden tiimoilta, Savonian Petri Kainulainen uskoo.
- Ammattikorkeakoulutuksen saaminen oppimiskeskuksen yhteyteen vahvistaa osaltaan Harjun alueellista näkyvyyttä, verkostoitumista, vaikuttavuutta sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Samalla jatko-opintomahdollisuus saadaan lähelle nykyisiä oppilaitamme, toteaa Harjun oppimiskeskuksen rehtori Pauli Karihtala.

Savoniassa uskotaan, että tulevaisuudessa yhä useamman tilan yrittäjillä on korkeakoulututkinto ja sitä kautta vahvempi osaaminen.
-Tulevaisuuden maatiloilla toimitaan aikaisempaa johdonmukaisemmin perustuen realistiseen visioon ja strategiseen suunnitteluun, joista johdetaan käytännölliset tavoitteet. Yrittäjillä on silloin realistinen käsitys nykytilanteesta ja siitä, miten toimintaa pitää kehittää, Kainulainen tiivistää.

Agrologin opinnot suoritetaan Harjussa monimuoto-opiskeluna. Monimuoto-opiskelijat kokoontuvat noin viikon ajaksi kuukaudessa. Muu opiskelu on itsenäistä monimuoto-opiskelua. Opiskelussa hyödynnetään paljon verkko-oppimisympäristöä ja etäluento-ohjelmistoa. Koulutus kestää noin neljä vuotta.
Hakuaika syksyllä alkaviin opintoihin on 18.3.-1.4. ja hakeminen tapahtuu opintopolku.fi-palvelussa. Keväällä järjestetään myös valintakoekurssi.

Lisätietoja: Savonian koulutusvastuupäällikkö Petri Kainulainen p. 044 785 6635
Harjun oppimiskeskuksen rehtori Pauli Karihtala p. 0400 358 761

 

 

Uusi koulutus kotihoidon teknologiasta alkaa syksyllä

$
0
0
Mies pyörätuolissa ja hoitaja avustamassa.

Savonia-ammattikorkeakoulu aloittaa marraskuussa uuden erikoistumiskoulutuksen, joka lisää osaamista ja ymmärrystä teknologian käytöstä kotihoidossa. Koulutus on nimeltään Nykyteknologian hyväksikäyttö ikäihmisten kotihoidossa, ja se on suunnattu työssä oleville korkeakoulututkinnon suorittaneille kotihoidon asiantuntijoille.

”Iäkkäiden kotihoidossa on yhtenä keskeisenä kehittämisen kohteena viime vuosina ollut henkilöstön työn määrään ja iäkkäiden omatoimisuuteen vaikuttava teknologian hyödyntäminen. Teknologian avulla pyritään löytämään ratkaisuja, joiden avulla pystyttäisiin korvaamaan henkilöstön työaikaa sekä tukemaan iäkkäiden toimintakykyä ja arjessa selviytymistä”, toteaa lehtori Riitta Turjamaa Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Väestön ikääntyessä tällaiselle osaamiselle on tarvetta.

”Kotihoidon merkitys tulee kasvamaan entisestään tulevina vuosina ja kotona asumista tukevien teknologisten tuotteiden, ratkaisujen ja palveluiden kehittäminen haastaa kaikki alalla toimivat. Tällä koulutuksella vastataankin juuri tähän haasteeseen”, Turjamaa huomauttaa.

Koulutuksesta hyötyvät kotihoidon asiakkaat, joille teknologia voi tuoda hoitoon tarkkuutta, sujuvuutta, turvallisuutta ja myös viihtymistä ja elämyksellisyyttä, kun kotoa poistuminen on vaikeaa. Lisäksi sosiaalinen osallisuus sekä yhteydenpito läheisiin voi helpottua ja saada uusia muotoja. Myös organisaatiot hyötyvät saamalla uusia osaajia.

Koulutus on valtakunnallinen ja se alkaa Savonian lisäksi Oulun, Turun ja Hämeen ammattikorkeakouluissa. Koulutus on kehitetty Hämeen ammattikorkeakoulun koordinoimassa hankkeessa Erikoistumiskoulutus nykyteknologian hyväksikäytöstä ikäihmisten kotihoidossa (KOTEK-ERKO) 2017–2019. Hankkeen rahoitti Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Lisätietoja:
Riitta Turjamaa
Osahankkeen projektipäällikkö
Savonia-ammattikorkeakoulu
044 785 6413
riitta.turjamaa@savonia.fi

Erikoistumiskoulutus nykyteknologian hyväksikäytöstä ikäihmisten kotihoidossa (KOTEK-ERKO) -hankkeen nettisivu.

"Aivotori" osana aivoviikkoa

$
0
0
Ajankohta: 
Maanantai, 9 maaliskuu, 2020 - 12:30
Sijainti: 
Microkadun kampussydän, Microkatu 1, Kuopio

Vuonna 2020 aivoviikon teemana on ”Vaali aivojasi”. Tanssilla, rytmillä, ravinnolla, liikunnalla sekä riittävällä levolla ja unella voit pitää huolta ainutkertaisesta pääomastasi.

Tempaisepa pieni breikki ja tule piipahtamaan Aivotorilla klo 12.30-16.00 välillä!

Tanssi osana aivoterveyttä: klo 13.00 Salsaesitys

Asiantuntijat ja näytteille asettajat:

  • Neurosonic – Uniaika Oy
  • Aivoliitto ja Muistiliitto
  • Kansallinen Neurokeskus
  • Meditas Oy
  • Sleep well-work well
  • WelTech – hyvinvointiteknologia laitteet

Juontajana toimittaja Anne Heikkinen Itä-Suomen yliopisto

Viewing all 757 articles
Browse latest View live